Hopi - oorkaarsen

Dit is een oude ontspanning ceremonie die afkomstig is van de Hopi-indianen. De oorkaarsen werken lichaamszuiverend. Een lichte onderdruk (schouweffect) in de kaars en een trilling van de stijgende lucht, door de vlam, geven het trommelvlies een lichte massage. Dit geeft een intensief gevoel van aangename warmte en een bevrijdend aanvoelende drukregeling in het oor en de voorhoofdsholten en bijholten.

De kaarsen bevatten etherische oliën zoals kamille, salie en thijm die bekend zijn door hun reinigende en antibacteriële werking.

Een goede voorbereiding door middel van massage van het oor zorgt ervoor dat het lichaam de afvalstoffen goed kan afvoeren.

Na de massage plaatst men voorzichtig de kaars verticaal in het oor en laat deze tot het rode streepje opbranden. Beide oren worden behandeld om zo een energetisch evenwicht te creëren. Het verdient aanbeveling om na de behandeling een kwartiertje te rusten, eventueel met een ontspannen muziekje.

In de workshop van een vrijdagavond leer je op een eenvoudige manier met de oorkaarsen werken. We starten de avond met wat uitleg over de oorsprong van de oorkaarsen en de toepassing van deze fijne methodiek. Nadien gaan we onder begeleiding in tweetallen werken. Je leert hoe je zelf een behandeling geeft en je ontvangt er een.

Ik, Eveline, werk al sinds 2002 met de oorkaarsen en ben nog altijd zeer enthousiast en verbaasd over heilzame werking ervan, bij o.a. KNO-klachten, oorsuizingen, hoofdpijn, stress, voorhoofdsholten en kaakholte ontstekingen

Belangrijke Contra-indicaties

Doorboord trommelvlies, acute oorontsteking, epilepsie, allergie en geïmplanteerde gehoorbeentjes. Bij buisjes in de oren heeft het geen effect.

De cursus wordt gegeven in kleine groepen van 2-6 personen.

Kosten voor de avond (19.30-23 uur) inclusief de oorkaarsen:

Per persoon : € 50,-

Ook een individuele behandeling behoord tot de mogelijkheden.