Bach Bloesem Remedies

Dr,Edward Bach (1886-1936) was een arts met veel aanvullende kwalificaties, en homeopaat en heeft zijn leven gewijd aan een zoektocht naar pure en zuivere geneeswijzen. Hij geloofde dat levenshouding en denkwijze een belangrijke rol spelen bij het ontstaan en genezen van ziekte. Deze overtuiging wordt steeds meer erkend. Toen hij stierf in 1936 had hij een complete behandeling methode ontwikkeld met 38 bloesemremedies.

De werking ervan kan omschreven worden als “Genezing door middel van herstel van de harmonie in het bewustzijn”. Buiten de remedie Rock water waren ze allemaal afkomstig van wilde veldbloemen, bloesems en knoppen van struiken en bomen. Deze remedies behandelen NIET de ziekte en ziektesymptomen, maar onze persoonlijkheid.

Ze werken ondersteunend bij emotionele factoren, zoals angst, neerslachtigheid, eenzaamheid, bezorgdheid en trauma, die een genezing belemmeren.

De remedies kunnen eventueel ook gecombineerd gebruikt worden met andere behandelmethoden en middelen. Ze zijn volkomen veilig, hebben geen ongewenste bijwerkingen en werken niet verslavend. Ze hebben een milde werking en kunnen voor alle leeftijden gebruikt worden. Tevens kunnen Bachbloesemremedies ook gebruikt worden voor dieren en planten.

Het is belangrijk om er op te wijzen dat de remedies niet bedoeld zijn ter vervanging van een medische behandeling. Als de klachten en symptomen niet verdwijnen is het noodzakelijk een arts te raadplegen!

Men hoeft niet lichamelijk ziek te zijn om baat te hebben bij de remedies. Vaak vervallen velen van ons in negatieve gemoedsstemmingen in moeilijke tijden en bij oververmoeidheid; in zulke perioden zijn de remedies van onschatbare waarde voor het herstellen van het evenwicht voordat zich lichamelijke symptomen voordoen.

Naast de enkelvoudige remedies bestaat er nog een combinatie, en wel de Rescue remedie (Eerste hulp flesje), en een Rescue creme tegen eczeem en huiduitslag.

Foto boven: Gorse ( Wanhoop, verslagenheid, niet meer hopen op herstel bij chronische problemen of ziekte).
Foto rechts: Chicory ( Snel afgewezen voelen, overheersend in de zorg voor anderen, egocentrisch, betuttelend, aandacht claimen).