Sivas-Polsdiagnostiek

Sivas is de afkorting voor Subtiele interventies met behulp van het Vasculair Autonoom Signaal (VAS). Door het lichaam prikkels aan te bieden ontstaat er een verandering van de polsslag. Hiermee kan worden vastgesteld welke organen of welke emotionele blokkades zorgen voor de ervaren klachten die veelal chronisch van aard zijn. Bij acute klachten is er meestal een minder diep liggende achtergrond. Met de polsdiagnostiek kan ook bepaald worden welke homeopathische middelen het meest geschikt zijn om deze klachten te verhelpen dan wel te verminderen.

In 1967 ontdekte de Franse arts en oor-acupuncturist dr. Paul Nogier dat een lichte aanraking van een gevoelig punt op de oorschelp een voelbare verandering aan de polsslag van de cliënt veroorzaakte, wat hij het Vasculair Autonoom Signaal noemde. De Rotterdamse arts Ton van Gelder (1943-2005) heeft het Vasculair Autonoom Signaal van Paul Nogier in Nederland geïntroduceerd. Vanuit een geïntegreerde benadering op basis van de westerse en oosterse geneeskunst heeft hij dit verder ontwikkeld tot het zogenaamde SanoConcept.

Door deze benadering vanuit het oosten en westen bij elkaar te brengen ontstaat een mensbeeld uit drie niveaus:

• Vanuit de Indiase geneeskunde:

Karakteristieke (persoonlijkheids)kenmerken geënt op de chakra’s.

• Vanuit de Chinese geneeskunde:

De energievelden en –banen.

• Vanuit de Westerse geneeskunde:

Het fysieke lichaam.

De ervaren klachten kunnen hun oorsprong hebben op één of meerdere van deze niveaus.

Een breed scala hiervan zoals allergieën, huidproblemen, maagdarmstoornissen, luchtwegproblemen, enz. kunnen met het SanoConcept behandeld worden.

Voor de meting wordt gebruik gemaakt van de pendel, spiertest en polsdiagnose (VAS).

Door middel van gesprekken wordt er aandacht besteed aan het verkrijgen van inzichten bij de cliënt en zijn/haar bewustzijnsontwikkeling.

Het is belangrijk om er op te wijzen dat het SanoConcept niet bedoeld is ter vervanging van een medische behandeling. Als de klachten en symptomen niet verdwijnen is het noodzakelijk een arts te raadplegen!

Voor meer informatie: www.SiVAS.nu