Vasten reinigingskuur begeleiding

De overgang van winter naar voorjaar is in de natuurgeneeskundige traditie het moment om een reinigingskuur te plannen, alhoewel het ook wel in het najaar mogelijk is.

Lichaam en geest verlangen eensgezind naar een stukje verfrissing, De lente laten bruisen in je lijf en je spirit. Een kuurweek onder begeleiding en met behandelingen in optima forma, is een goede optie.

Want voorkomen is beter dan genezen!
Oud Egyptisch spreekwoord; “De mens eet te veel. Hij leeft maar van een kwart van wat hij eet. Van de overige driekwart leven de artsen.”

We bespreken hoe je het beste kunt vasten, welke mogelijkheden er zijn, en waaraan we moeten denken bij de voorbereidingen. De kuur wordt aangevuld met praktische voorbeelden en tips.

Ook de ondersteunende maatregelen komen uitgebreid aan bod, van bitterzout en leverpakking tot Bachbloesemtherapie, massage en ontspanning.

Vervolgens het belangrijkste aspect, het breken van het vasten en onze voeding en leefwijze erna met tips en uitleg over de samenstelling.

De Voordelen van een vasten-reinigingskuur:
Belangrijk!
Je mag beslist niet op normale werkdagen vasten indien je een beroep uitoefent dat hoge eisen stelt, waarin je voor anderen verantwoordelijk bent of indien je met machines werkt en een ongeval risico loopt.

Voor meer informatie: www.europeseacademie.be