DE WITTE ROOS

Praktijk voor Lichaamsgerichte Therapieën en Integrale Coaching

Ademtherapie

Ademen is leven.

Bewust en intens ademen is bewuster en intenser leven: je open kunnen stellen, spontaan, levendig en liefdevol zijn; aandacht hebben.

Rebirthing is een verbonden ademhaling, actief in en passief uit, in een ontspannen ritme. Het doel is om al ademende totaal aanwezig te zijn in je lichaam.

Zonder je zelf, de bewustheid van de eigenheid te verliezen, ervaren wat je lijf, zintuigen en gevoel te vertellen hebben. Bewust ademen brengt namelijk een omkering teweeg van onze aangeleerde manier van reageren op stress en pijn; adem inhouden, klein maken, afzetten, spannen, verdragen, inhouden, verbeten agressie.

Of: weglopen, vluchten in dagdromen, rationalisaties, vaste reactiepatronen of manieren van doen. Allemaal methodes om niet in het hier en nu te ervaren wat er werkelijk in ons omgaat.

Daarmee hebben we, ieder op onze eigen manier, die stress en die pijn leren verdragen of ons ertegen verzet. Langdurige druk haalt ook de rek en de spankracht eruit. Zelfs als de oorzaak van die spanning er allang niet meer is en we die zelfs “vergeten” zijn, houden we nog diep in ons de herinnering eraan vast. We onderdrukken dan onbewust onszelf.

Bewust ademen – rebirthing – geeft die rek en spankracht terug.

Contra-indicaties: (Bij deze aandoeningen wordt verbonden ademtherapie afgeraden!)                                                                                                                  Hartritmestoornissen – Borderline – Psychoses en ernstige depressie – Na een herseninfarct of hersenbloeding – Epilepsie – 1ste en laatste trimester van de zwangerschap.

Vijf basisthema’s

Bij rebirthing onderscheiden we vijf bewustzijnsfactoren waar de meeste trauma’s naar terug te voeren zijn.

 • Het geboortetrauma:
  Indrukken en conclusies die we trekken tijdens ons eerste ervaring op de wereld kunnen ons verdere leven bepalen.
 • Ouderlijke afkeuring:
  Van onze prille jeugd nemen we patronen, gedachten en gevoelens van onze ouders over waar we ons mee identificeren, en die ons kunnen belemmeren.
 • Beperkende levensovertuigingen:
  Dit zijn onze zeer persoonlijke meest gebruikte negatieve gedachten over onszelf.
 • Doodsangst:
  De angst voor het sterven geeft tevens aan hoe groot je angst is om vol in het Leven te durven staan en die dingen te doen die je werkelijk wil doen.
 • Vorige levens:
  Of reïncarnatie bestaat mag een ieder voor zich uitmaken, maar karmische stukken kunnen ook dit leven nog een basis vormen voor dieper liggende angsten (b.v. fobieën), enz.

Wil je graag kennismaken met verschillende ademhalingstechnieken, dan is de workshop: Adem jezelf vrij en in balans misschien iets voor jou. Of de maandelijkse ademcirkel. Zie ook de workshops.

.

Gun jezelf die ruimte. Omarm het leven!

Gun jezelf die ruimte. Omarm het leven!