DE WITTE ROOS

Praktijk voor Lichaamsgerichte Therapieën en Integrale Coaching

Familieopstellingen

Soms lijkt het dat je ergens tegenaan loopt in het leven en je weet niet goed waarom, dan kan een familie-opstelling uitkomst bieden. Deze prachtige methode is ontwikkeld door Bert Hellinger.

Jouw familie, het gezin waarin je bent geboren en jouw voorouders tot 7 generaties terug hebben een geschiedenis. Belangrijke gebeurtenissen in een familie hebben invloed op het functioneren van andere familieleden, zelfs generaties later. Geheimen, oorlog, geweld, verslaving, ongeluk, misbruik, verstoten/uitgesloten worden, verlies van dierbaren en dergelijke. Het is niet meer dan logisch dan dat ook effect heeft op jou en jouw functioneren.    

 Een familieopstelling verbindt zich met jouw familiesysteem, jouw voorouders en hun lot waardoor je zelf terug beweging kunt brengen in wat vast zit, in wat zich steeds herhaalt in je leven. Een opstelling kan vele inzichten geven in je leven, en in het hoe en waarom, soms lijkt het wel magie. Het is daarbij belangrijk om te weten dat je je familie opstelt zonder dat de werkelijke familieleden aanwezig zijn.

In afstemming met de representanten werken we samen om een goede oplossing voor het probleem te vinden en de natuurlijke stroming van liefde op gang te brengen. Op het einde wordt jij als cliënt in de verbeterde opstelling gehaald om dat op je te laten inwerken, om je van alle emotionele verstrikkingen bewust te maken en vervolgens los te laten. 

Tevens is het ook mogelijk om individueel een familieopstelling te ondergaan. We gaan dan aan de slag met voorwerpen en/of vloerankers.

De werking van familieopstellingen voltrekt zich op zielsniveau. Dat gaat veel dieper dan onze verstandelijke ideeën over de familie. Alles wat onbewust verdrongen of onderdrukt is, wordt zichtbaar.

Tijdens het opstellen wordt er gebruik gemaakt van 3 natuurwetten binnen ons syteem van herkomst:

  • Sta je wel op de juiste plek binnen het syteem.
  • Is er een goede balans tussen geven en nemen.
  • Is er sprake van buitensluiting.

Systeemopstellingen biedt vele mogelijkheden, zowel individueel als in een groep.

Zo zijn er meerdere vormen zoals:

  • Organisatie-opstellingen
  • Opstelling van verlangen
  • Structuuropstellingen
  • Opstelling van een ziekte en/of klacht
  • Tafelopstellingen
  • Opstellingen met vloerankers

Voor meer informatie: www.jolandavleugel.nl 

Wil jij graag antwoord op een vraag, of wil je graag weten waar je staat binnen een systeem, of een keer zelf ervaren om in een opstelling te staan als representant, er worden regelmatig avonden georganiseerd. Zie ook de agenda.

De puzzelstukjes gaan steeds meer op zijn plaats vallen, zodat je steeds meer de juiste keuzes voor jezelf gaat maken op alle vlakken in je leven (gezin, relatie, werk, voeding, financiën enz.).

De puzzelstukjes gaan steeds meer op zijn plaats vallen, zodat je steeds meer de juiste keuzes voor jezelf gaat maken op alle vlakken in je leven (gezin, relatie, werk, voeding, financiën enz.).