DE WITTE ROOS

Praktijk voor Lichaamsgerichte Therapieën en Integrale Coaching

Workshops

Ik geef regelmatig workshops over de volgende onderwerpen:

De Naam –MIR- staat voor Mentale en Intuïtieve Reset en is ontwikkeld door Mireille Mettes. De MIR-Methode is een zelfhelingmethode die bedoeld is voor mensen met emotionele en lichamelijke klachten en die daar zelf graag iets aan willen doen.

MIR Methode

Het is een methode die eenvoudig te leren is en door iedereen zelf toe te passen, ook bij kinderen en dieren.

Door gedurende 4 weken 2 x daags 2 minuten de onderstaande 9 stappen hardop uit te spreken terwijl er rondjes over de hand worden geaaid.

Het onderbewuste wordt hierdoor ‘gerustgesteld en geactiveerd’, het zelf-genezend vermogen wordt aangeraakt en het lichaam kan zich van lichamelijke en emotionele ballast ontdoen.

Veel gezondheidsklachten verdwijnen en men voelt weer innerlijke rust en balans.

De 9 stappen van de MIR-Methode.

 1. Zuurgraad optimaliseren.
 2. Detox alle toxische belasting.
 3. Vader loskoppelen. Moeder loskoppelen.
 4. Meridianen zuiveren.
 5. Alle tekorten aanvullen.
 6. Hormoonstelsel in evenwicht brengen.
 7. Basisbehoeften aanvullen.
 8. Chakra’s en aura optimaliseren.
 9. Missie verduidelijken.

Heeft u veel lichamelijke en emotionele klachten of bij te verwachten hevige reacties doe je niet alle 9 stappen meteen. Begin dan eerst met stap 5 en 7 ( Alle tekorten aanvullen en basisbehoeften aanvullen), gedurende 2 weken, voordat je overgaat op de 9 stappen. Luister hierbij naar je gevoel.

Op www.mirmethode.nl/video vindt u een instructievideo van Mireille.

Er bestaat ook een Baby-MIR, Kinder-MIR en Jongeren-MIR.
Op de site van Mireille vindt je er verdere info over.

De MIR – Methode mag vrij verspreid worden onder kennissen, vrienden en familie.

De cursus wordt gegeven in een kleine groep van maximaal 6 personen i.v.m. het persoonlijke van je eigen thema’s.
Kosten voor de avond (20-22 uur) incl. hand-out:
Per persoon € 45,-

Dit is een oude ontspanning ceremonie die afkomstig is van de Hopi-indianen. De oorkaarsen werken lichaamszuiverend. Een lichte onderdruk (schouweffect) in de kaars en een trilling van de stijgende lucht, door de vlam, geven het trommelvlies een lichte massage. Dit geeft een intensief gevoel van aangename warmte en een bevrijdend aanvoelende drukregeling in het oor en de voorhoofdsholten en bijholten.

HOPI Oorkaarsen

De kaarsen bevatten etherische oliën zoals kamillesalie en thijm die bekend zijn door hun reinigende en antibacteriële werking.

Een goede voorbereiding door middel van massage van het oor zorgt ervoor dat het lichaam de afvalstoffen goed kan afvoeren.

Na de massage plaatst men voorzichtig de kaars verticaal in het oor en laat deze tot het rode streepje opbranden. Beide oren worden behandeld om zo een energetisch evenwicht te creëren. Het verdient aanbeveling om na de behandeling een kwartiertje te rusten, eventueel met een ontspannen muziekje.

In de workshop van een vrijdagavond leer je op een eenvoudige manier met de oorkaarsen werken. We starten de avond met wat uitleg over de oorsprong van de oorkaarsen en de toepassing van deze fijne methodiek. Nadien gaan we onder begeleiding in tweetallen werken. Je leert hoe je zelf een behandeling geeft en je ontvangt er een.

Ik, Eveline, werk al sinds 2002 met de oorkaarsen en ben nog altijd zeer enthousiast en verbaasd over heilzame werking ervan, bij o.a. KNO-klachten, oorsuizingen, hoofdpijn, stress, voorhoofdsholten en kaakholte ontstekingen.

Belangrijke Contra-indicaties

Doorboord trommelvlies, acute oorontsteking, epilepsie, allergie en geïmplanteerde gehoorbeentjes. Bij buisjes in de oren heeft het geen effect.

De cursus wordt gegeven in een kleine groep van 2-6 personen.

Kosten voor de avond (19.30-22.30 uur) incl. de oorkaarsen:
Per persoon € 60,–
Ook een individuele behandeling behoord tot de mogelijkheden.

Misschien heb je wel al eens berekend wat jouw geboorte- of lotsgetal is. Je hoort dan wel eens “ik ben een 8 en moet leren omgaan met macht en succes. Maar hoe kom je aan die 8? En wat is de invloed van al die andere getallen waar je die 8 uit hebt berekend. Wat met je naam als die wordt omgezet in getallen? Wanneer is de beste datum om iets te ondernemen en wat met getallen die je steeds in dubbele vorm tegenkomt.

Tijdens de workshop – Numerologie leer je op een speelse wijze wat getallen betekenen. Je berekent wat je kwaliteiten zijn, maar evengoed je valkuilen en levensles. Je zal snel kunnen berekenen en begrijpen wat de boodschap is van steeds weer datzelfde opvallende getal te zien.

Naast het theoretische deel ga je ook praktisch aan de slag, zodat je voor jezelf en anderen een numerologisch profiel kan opmaken en belangrijke data te berekenen.

Hoogtepunten van de workshop – Numerologie:

  • Verwonder je over de fantastische mogelijkheden die de getallen je bieden.
  • Leer jezelf en anderen beter begrijpen.
  • We gaan in op de energie van de getallen en leggen verbindingen door ze te ervaren in een opstelling.

Vind je het leuk om bij jou thuis zelf deze workshop te organiseren. Bij 6 gasten is deze voor jouw als gastvrouw gratis (excl. km-vergoeding)

Kosten incl. hand-out:
Per persoon € 60,-

Emotioneel Freedom Techniques (afgekort EFT) is een eenvoudige behandelmethode waarin cognitieve therapie gecombineerd wordt met acupressuur. Er wordt gewerkt met het samenspel tussen lichaam, emoties, gedachten, het zenuwstelsel en het fijne energienetwerk dat door ons lichaam stroomt het zogenaamde meridiaan systeem. 

Door zachtjes op een aantal meridiaan/acupressuurpunten te kloppen, terwijl je de focus gericht is op de oorzaak van de stress of emotionele spanning, wordt een kalmerend signaal naar de hersenen gestuurd. Dit stimuleert de relaxatierespons van het lichaam waardoor je ontspanning ervaart. Wanneer dit gebeurt, terwijl je contact hebt met de negatieve herinnering of je heftige emotie, kan dit verwerkt worden en zal je steeds meer innerlijke rust ervaren.


Ook voor kinderen is EFT een hele zachte, vriendelijke manier. Ook fijn; vaak hebben ze snel door hoe ze zichzelf kunnen helpen. Door zelf de punten te masseren worden opkomende vervelende gevoelens snel in balans gebracht. Zo groeit hun zelf vertrouwen (ze kunnen het immers zelf oplossen) en zijn
rustiger en zelfverzekerder.

Deze workshop is dus zowel voor volwassenen als voor kinderen heel gemakkelijk te volgen zodat je thuis zelf aan de slag kunt. 

De cursus wordt in een kleine groep gegeven van 3 tot 6 personen. 
Kosten voor 1 dagdeel incl. hand-out:  €50,- per persoon.

 Van jezelf houden gebeurt vanzelf wanneer je ‘alle’ innerlijke gevoelens, in je geest en in je fysieke lichaam ‘erkent’.

Werken met energie!

De pendel, het hulpmiddel om energieën in en om ons te zien. Hoe kun je de pendel gebruiken? Je kunt: krachtbronnen in jezelf of je omgeving opsporen. Bepalen of voorwerpen positief of negatief geladen zijn. Elk levend wezen, zo ook kristallen en mineralen, wordt omgeven door een straling die specifieke informatie bevat. Met de pendel neem je deze straling waar.

Pendelen

De pendel is een verlengde van je onbewuste, van je Ziel. Aangezien je Ziel alwetend is kunnen al je vragen via de pendel worden beantwoord. Je pendel reageert op energie. Energie van je Ziel, van chakra’s, voorwerpen, etc.  Zowel positieve of negatieve invloeden kun je met de pendel achterhalen. Verder kun je met de pendel zien welke etenswaren, kruiden, stenen etc. voor je geschikt zijn. Op elk gebied laat de pendel zien wat goed of slecht is, zowel persoonlijk als zakelijk. Pendelen lijkt eenvoudig, maar het vergt uiterste concentratie.

Je kunt met de pendel je huis of tuin op een positieve energetische wijze inrichten. Dus waar meubelen en/of planten het beste kunnen staan, zodat de harmonie in huis of tuin gewaarborgd is. Je kunt de pendel gebruiken om te kijken welke middelen (vitamines, mineralen, voeding, drinken, e.d.) voor iemand geschikt zijn. Weet je niet welke kleur een bepaalde kamer in je huis nodig heeft? Pendel het uit.

De pendel biedt je oneindige mogelijkheden.

De cursus wordt in een kleine groep gegeven van 3 tot 6 personen.
Kosten voor 1 ochtend of avond incl. pendel en hand-out:
Per persoon € 60,-

Agenda

Numerologie – zaterdagochtend 09.30 – 13.00 uur – €60,-

 • Zaterdag 21-10-2023
 • Zaterdag 16-12-2023

Pendelen – zaterdagochtend 09.30 – 13.00 uur – €60,-

 • Zaterdag  09-09-2023
 • Zaterdag  18-11-2023

Voel jezelf vrij en leef je eigen plek.  10.00 – 13.00 / 13.30 uur – € € 50,=

 • Zaterdag       23-03-2024Een kind in zijn kracht. Klop jezelf vrij van emoties met EFT (6-12 jaar) – €40,-
 
 • Zaterdag morgen (10.00 – 12.00/12.30 uur)         23-09-2023
 • Donderdag middag (15.00 – 17.00/17.30 uur)     26-10-2023

Natuurlijk is het ook mogelijk om op aanvraag een workshop of cursus in te plannen. Dit kan eventueel ook op locatie. 

Voor verdere informatie hierover kun je me altijd bellen of mailen.