DE WITTE ROOS

Praktijk voor Lichaamsgerichte Therapieën en Integrale Coaching

NEI - Neuro Emotionele Integratie.

Dit is een mooie methode om emotionele problemen, lichamelijke klachten, onverwerkte incidenten en trauma’s op een vriendelijke manier definitief op te lossen. NEI is een samengestelde methode van het beste uit de Oosterse en Westerse geneeswijzen en is gebaseerd uit onder andere psychotherapie, acupunctuur, neurowetenschappen, bio-kinesiologie, NLP en Touch For Health. Daarnaast wordt gebruik gemaakt van affirmaties, visualisaties en ademhaling. Ook ondersteunende middelen vanuit de homeopathie en fytotherapie worden toegepast.

d36856a4-6ea2-4162-89bf-7f23978e21a2-2

Hoe werkt NEI?

NEI richt zich op de oorzaak en motivatie van problemen en het loslaten van blokkades en belemmerende factoren. Het gaat dus niet om het behandelen en onderdrukken van symptomen. De NEI-coach kijkt voorbij de klacht en gaat op zoek naar de oorsprong ervan. NEI gaat ervan uit dat vrijwel elke ziekte, pijn of klacht een emotionele oorsprong heeft. Dit wordt via het onderbewustzijn opgespoord. Onbewuste delen worden bewust gemaakt. 

Veel van je ervaringen ben je vergeten of heb je weggestopt. Je bent je er niet van bewust. Deze onbewuste delen worden wel in je lichaam opgeslagen. Ons onderbewustzijn fungeert als het ware als een harde schijf van je computer. Alle antwoorden en informatie zijn voorhanden. Op deze manier kunnen onbewust delen invloed uitoefenen op de cellen en het celgeheugen en zo voor lichamelijke, mentale, psychische of energetische klachten zorgen.

Door middel van vragen stellen aan dit onderbewuste geheugen wordt duidelijk wat er is gebeurd in het verleden waardoor je nu in het heden ergens last van hebt. NEI helpt je deze emotionele blokkades op te ruimen. Hierdoor maak je de weg vrij voor genezing en ontwikkeling. Dit doe je door een techniek waarbij de linker- en rechter hersenhelft weer met elkaar communiceren. Dit activeert het zelf- herstellend vermogen van het lichaam en maakt veranderingen mogelijk.

Er zijn geen lange praatsessies nodig, ook is het niet nodig oud zeer opnieuw te beleven. Daarom ervaren mensen NEI als een zeer prettige therapievorm. Door deze zachte manier van werken is NEI ook heel geschikt voor kinderen en dieren.

Van jezelf houden gebeurt vanzelf wanneer je ‘alle’ innerlijke gevoelens, in je geest en in je fysieke lichaam ‘erkent’.